Gæster fra Zimbabwe

Boende gæster fra Zimbabwe

Februar og marts måned har været nogle dejlige travle måneder. I familien Kuhn har vi haft 2 fantastiske unge mennesker boende fra Zimbabwe, Harare, i nogle uger . Cleopatra og Tatenda. Det har været en oplevelse som har gjort en forskel i mit liv, og jeg er lykkelig for de boede her, i den alt for korte tid de havde i Danmark.
IMG_6745
Lige ankommet og fået en Ipad hver til låns. Selv wifi kender de ikke til, andet end når de er på job. De nyder det!
Cleopatra og Tatenda besøgte Danmark igennem Sexualisterne i Aalborg, som er til for at åbne dialogen mellem unge. Et koncept, hvor de tilbyder at snakke ung til yngre, hvor hovedvægten lægges på den spirende sexsualitet, usikkerheden og det at passe på sig selv. De er ikke lærere, men taler i øjenhøjde med andre unge.
De informerer unge om sex, prævention, sygdomme osv. De hører under Ungdomsringen, og kommer på kurser for at blive uddannet sexualister.
I den forbindelse har vores mellemeste datter Josephine, via et projekt, søgt om at komme til Zimbabwe, og arbejde hos organisationen Say What i 5 måneder. Organisationen SAYWHAT er et team af studerende og unge fra hele Zimbabwe, der samarbejder med de danske sexualister. Et samarbejde med studerende i videregående institutioner, som kan diskutere deres seksuelle sundhed og rettigheder.
En længere udredning, for at fortælle hvorfor Cleo og Tantenda boede hos os. Og i kan næsten regne ud at Josephine også er seksualist, og tidligere i den forbindelse, været et par uger i Zimbabwe. Hun fik blod på tanden, og vidste det ikke var sidste gang, hun rejste dertil. Sikke nogle dejlige oplevelser man kan få igennem sine børn. TAK!
Da Cleopatra og Tantenda landede i Aalborg lufthavn, var det første gang de satte deres ben udenfor Afrika. Et kultur chok uden lige, nu at være i Danmark/Aalborg. Jeg havde gjort 2 værelser klar til dem, begge med TV, hvilket i den grad var total luksus (for dem)
De har oplevet meget på den korte rejse i DK og for første gang i deres liv, har de stiftet bekendtskab med:
En støvsuger og lært at betjene den
Køkken maskiner til forskellige gøremål
Tilgængeligt wifi i privaten
Sne og kulde
Fri kost og vin til alle måltider
Fitness world
TV i boligen
Rengøringsartikler. De laver selv ders koste af kviste og fejer hver dag!
Hvor har jeg lært at sætte pris på mit liv i lille DK.
Cleo og Tantenda er nu tilbage i Zimbabwe, men jeg ved de savner Aalborg. Jeg savner vores dejlige lange snakke over aftensmaden hver eneste aften. Snakke om den forskellige kultur som vi har, og det anderledes miljø. Vi er mennesker af forskellig etnisk oprindelse, og det har været et interessant møde.

IMG_6834

De har modtaget tøj fra danske venner og bekendte. Varme trøje til det kolde danske vejr

IMG_6827

Cleoprata var betaget af snevejret som vi på det tidspunkt havde. Hver morgen stod hun op en halv time tidligere og gik ud for at skovle sne – og sjovt nok kun i nattrøje og hendes lånte vinterfrakke

IMG_6897

Første gang nogensinde i hagl vejr. De løber ud begge 2 for at mærke vejret…

cleotant

Artikel fra Nordjyske om sex i uge seks med Clea og Tantenda

IMG_6867

AaB sponsorerede 2 trøjer – Lige i øjet. De er helt vilde med de trøjer :)

IMG_6857

I biografen og se Filmen ’Mandela - Vejen til frihed’ Et drama med Idris Elba som den sydafrikanske præsident. En film som virkelig gjorde indtryk på vores gæster

IMG_6771

IMG_6769

Der laves sadza  - Afrikansk ret bestående af majsmel

IMG_6851

Cleo lærer at bage pandekager. Et stort ønske hos hende som hun vil glæde sin egen familie med, når hun kommer hjem

IMG_6817

Spiser med fingrene som de gør i hjembyen Harare. Her boller i karry, med Sadza, tilberedt af Cleo

IMG_6748

Tantenda nyder sit daglige glas vin. Han føler sig som kongen! Nyder øjeblikket

IMG_7024

Et trist øjeblik. Sagde samtidigt farvel til vores datter Josephine, som rejser retur med Cleo og Tantenda til Zimbabwe i 5 måneder.

Miss you guys :) Special thanks to my 2 `roomies` for a wonderful time in Aalborg, Cleo & Tantenda LOVE MOM

 

 

 

Posted on by Pernille i Alt det andet

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /var/www/herodestilpilatus.dk/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1044