Ideer til madpakken – Nu starter skolen snart igen!

Ideer til madpakken

Sommeren er ovre, og det er snart tid igen til at kreere madpakker. De sidste 15 år har vi her i huset skulle levere 1-3 madpakker hver eneste dag. Det er et super kedeligt job, hver eneste morgen at skulle tænke…Madpakke, Hvad? Sundt,  Let, Hm.. Jeg er glad for, det ikke var min opgave, da der skulle laves 3 stykker.

Jeg kaster mig ud i de lidt mere kreative madpakker. Men de er lette at lave, super sunde og ikke kedelige. Husk du altid kan lave dobbelt, eller hvis det egner sig, fryse ned i portioner. Jeg er klar over, at jo ældre børn bliver, jo oftere springer de frokosten over, og madpakken bliver mindre og mindre populær. Netop derfor er det vigtigt, du ikke bare kyler noget tilfældigt mad ned i tasken.

Her får du 5 foreslag – et til hver dag, i en skoleuge.

  • Pandekager med fyld
  • Spyd med grøntsager og farskød
  • Pastasalt med dressing
  • Spring Rolls med grøntsagsfyld. Kan tilsættes kylling eller fars kød
  • Pita Brød med fyld

Mange synes at maden bliver fæl, når det ligger i skoletasken et par timer inden spisetid. Men det er noget af det lettetest, at vedlægge 1-2 fryseelementer. Wupti og den holder sig frisk.

Hvis du er planlægger typen, handler du alt ind på en søndag. Forbereder din uge, og finder ud af hvilke retter, der skal være til hvilke dage. En uge lave mange pandekager – fryse ned i portioner, således at du har til et par omgange.

Herunder kan du se min opskrift på fyldte pandekager.

Så skal der steges kylling. Kan bruges den ene dag til pandekagerne, den anden dag til enten fyldte spring rolls, eller pastasalat. Gi det en god gang krydderier, så det smager af lidt. Og brug det, du ved dine børn/dit barn godt kan li.

 

Vask og klargør alle grøntsagerne. Skær dem i skiver, stykker eller som du foretrækker. Husk altid at gøre det som du er bedst til – det fungerer for dig, og bliver det hurtigste.

Så skal der laves pandekager. Normalt laver jeg dobbelt portion – så husk du skal fordoble ingredienserne, hvis du vil gøre det samme. Du kan også vælge den helt lette model, nemlig at købe dem færdige.

Ingredienser:

  • 3 æg
  • 200 g. økologisk spelt mel – eller hvad du selv bruger i din husholdning af mel.
  • Ca. 3,5 dl. Økologisk mælk
  • Salt
  • Peber
  • Evt. chili

Så er pandekagerne færdige. Og så til grøntsagerne.

Personligt synes jeg, man skal skære alt ved hånden. Men jeg holder ikke til det med løgene, som får øjnene til at løbe i vand. Derfor bruger jeg elektrisk hakker. Og mens den er i brug, får alle gulerødderne også en tur i maskinen. Det er let at fordele det hele i pandekagerne bagefter.

Fyld kylling og grøntsager i pandekagerne.

For at de ikke skal blive tørre, kommer jeg lidt økologisk tomatpure over indholdet. Derefter ruller jeg pandekagerne, og fadet stilles i ovnen.

Så er pandekagerne fyldte, færdige og lige til at fryse ned i portioner.

Har du tid, overskud og varerne hjemme i køleskab og skuffer, kan du lave lidt humus. Så er der nok til et par dage, i madpakkens små bøtter. Jeg foretrækker selv at lægge kikærter i blød et døgn, men skal det gå stærkt, fungerer det fint med kikærter på dåse. Du bestemmer selv, hvad der virker bedst for dig.

 

SpringRolls:

Køb rispapir og de grøntsager du ønsker at komme i rullerne. Brug også fars kød eller kylling. Når du bruger rispapir, skal papiret dyppes i vand inden du kan rulle/pakke maden ind. Brug et stort fad, hvori papiret kan ligge.

 

Den helt hurtige madpakke:

Købt færdig i supermarked. Kom evt. flere grøntsager på spyddet.

Jeg har ikke lagt opskrift på pastasalat og fyldte pitabrød på bloggen, men jeg vil lade det være op til jeres fantasi.

Hvis du /i har lyst til at komme med andre gode ideer til madpakkerne, er jeg den glade modtager af opskriften. Jeg lægger det på bloggen, såfremt andre kan få glæde af det.

Jeg har altid gode plastic bøtter i skabene til opbevaring af madpakker.

 

Posted on by Pernille i Kuhns Kitchen

Add a Comment