JULE KNÄCK

KUHNS KITCHEN
Kuhns Kitchen er i  julestemning. Julemusikken drøner ud af højtalerne, og det ene julehit efter det andet, gør en i godt humør. 
Vi laver karamel – Svensk knäck.
Efter at have boet 4 år i Sverige, er favoritten til jul, stadig  svensk juleknäck (karamel). Det er nemt at lave, og smager skønt.  

JULE KNÄCK
Ingredienser:
  • 2 dl. Piskefløde
  • 2 dl. Lys sirup
  • 2 dl. Sukker
  • 1 –2 dl.smuttet mandler (Kan undværres hvis du ikke kan lide mandler)
  • 2 spsk smør
Juleknäck er slik, og alletiders til den søde juletid. Hører i til den slikne type, foreslår jeg man laver dobbelt op eller mere. :)

Fremgangsmåde:

  1. Kog sirup, sukker og fløde sammen i en stor gryde. Brug evt. Kogetermometer – 121 grader. Vigtigt at varmegraden ikke bliver mindre, da karamellen ikke skal være helt flydende men lidt fast – Hold øje. Over 145 grader, bliver det ligesom daim – jeg foretrækker den lidt blødere. Det kan godt ta´op til 30 minutter.
  2. Knäck prøve: Dyp lidt knäck ned i koldt vandt. Hvis du kan forme en kugle, er knäcken klar.
  3. Hak de allerede smuttede mandlerne. Kom smør og mandler i gryden, og lad temperaturen være ca 121 grader.
  4. Forberede dine små knäckforme, og placer dem på et stykke bagepapir.
  5. Brug en ske til at fylde knäckformene.
  6. Alternativt kan du hælde alt knäcken ud på et stykke bagepapir, lad det køle lidt af, og skær derefter små stykker, ca. 2×2 cm.
  7. Lad det hele køle ned. Derefter klar til opbevaring i Juleæsker

 

 

 

Uhm det smager godt. :)

Posted on by Pernille i Kuhns Kitchen

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /var/www/herodestilpilatus.dk/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1044