Kagemænd og kagekoner

Kuhns Kitchen bager kagemænd og kagekoner

Mangler du en ide til jule bag i weekenden?

 

Hurtig dej til kagemænd og kagekoner

Ingredienser:

  • 500 gr. mel
  • 250 gr. sirup
  • 150 gr. mørkt farin
  • 150 gr. smør/ margarine
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 3 tsk. allehånde
  • ½ tsk. stødt nellike
  • 2 tsk. natron

Smelt fedtstof, sirup og farin i en gryde og bland krydderier og natron i. Hæld det over i en skål og tilsæt melet når massen er lunken – ikke for varm.Bland ingredienser, dejen skal være ret fast.Stil den til køling mindst et par timer og gerne fra den ene dag til den anden, så når smagen fra krydderierne at trække ud i dejen.

Nå dejen er klar, rulles den ud i tynde plader, og man stikker kagemænd, kagekoner, hjerter eller grantræer ud af dejen med sin bageform, lægger dem på bagepladen, og bager dem i ovnen.

De skal bage ved 200 grader – alt efter tykkelsen, men de skal ikke have så længe, så hold øje med, de ikke bliver sorte i kanten.

Når de er færdige lægges de på en rist til afkøling, så bliver de dejligt sprøde.

Pynt kagerne med glasur og sukkerkugler.

Glasur tip:

Man får en fin, tyk og blank glasur, hvis man blander flormelis med æggehvider (pasteuriserede) og hælder et par dråber eddike i.

Glædelig jul fra Kuhns Kitchen og herodestilpilatus.dk

 

God fornøjelse med din julebag.

Posted on by Pernille i Kuhns Kitchen

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /var/www/herodestilpilatus.dk/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1044