Riedel Glas – Den optimale julegave til manden

Den optimale julegave til manden. 

Hvert år bruger jeg meget tid på at finde den optimale gave til alle mændende i familien. Til mænd som har alt! Derfor havde jeg i år besluttet at finde den bedste rødvin og den bedste Whiskey, da det er noget som sættes pris på hos næsten alle mænd. På jagt efter vin og whiskey, gik jeg til vinspecialisten i Vingårdsgade, og spurgte efter hjælp.
Anders som stod bag disken, fik hurtigt mit spørgsmål serveret, omkring mine tanker til den optimale gave til manden. Og efter kort tid handlede det hverken om rødvin eller whiskey. Vi endte i kælderen…det kom nemlig til at handle om glas – ikke et helt almindeligt glas, men Riedel Glas. Jeg havde aldrig hørt om disse glas eller karafler før, men historien var interessant, og hurtigt besluttede jeg mig for, at det måtte da være den bedste gave for en vinelsker.

Han holdt en meget indholdsrig tale om glassene, og jeg “købte” den. Det østrigske glasfirma Riedel er et spændende foretagende. De laver såkaldte funktionelle glas – altså glas, hvis funktion vægter tungere end deres design og udseende. Riedels glas er udviklet til at udtrykke én given vintypes karakteristika bedst muligt.Riedels glas er ikke udviklet af kendte designere. De er i stedet udviklet i tæt samarbejde med vinproducenter og verdens førende vin eksperter. Når man ønsker at udvikle et nyt glas, inviterer man de bedste producenter og eksperter indenfor det vinområde, hvorfra den aktuelle vin kommer, til Riedels hovedkvarter i Østrig, og her arbejder man sammen på højtryk, indtil der er enighed om, at man har udviklet det vinglas, som udtrykker den givne vin bedst muligt. Denne noget utraditionelle fremgangsmåde blev første gang praktiseret af Claus Riedel i 1971, og han satte dermed en helt ny standard for, hvordan glasproduktionen kunne foregå.

De har siden 1971 været banebrydende indenfor udviklingen af vinglas, men i dag, hvor det er 11. generation, som er ved roret, er deres filosofi i virkeligheden stadig simpel:

I den moderne verden er prisen for en flaske vin ikke længere lig med prisen på de druer, som er gået til at producere den. Priser på vin varierer meget, så man kan spørge sig selv, hvorfor vinentusiaster ind imellem bruger store beløb på sjældne og eftertragtede vine. Svaret er, at alle vine (dyre som billige) er singulære landbrugsprodukter. Der produceres således ikke et nøjagtigt tilsvarende produkt et andet sted, så vil man som forbruger smage en konkret vin, så er man altså nødt til at investere i netop dén vin. Riedels forskellige glas er som sagt udviklet til at matche netop den vintype, som passer sammen med glasset. Der findes altså et Chardonnay glas, som passer til vine lavet på Chardonnay-druen , et Riesling-glas lavet til vine lavet på Riesling-druen, osv. Ved at benytte det rigtige glas til sine vine, vil man altså få den bedste oplevelse ud af sine vine.

Så man kan altså sige, at Riedels glas skal ses som vinforbrugernes værktøj til at få det størst mulige afkast af den investering det er, at drikke vin.

Priserne på Riedelglas ligger  fra 149,00 – ca. 500,00 pr. stk.

 

Posted on by Pernille i Pernille kom forbi

Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /var/www/herodestilpilatus.dk/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1044